Tips til at passe godt på dit sengetøj

En god nattesøvn er vigtig. Ikke nok med at du bør have den rette seng for dig, er det også alfa og omega med lækkert og blødt sengetøj. Der findes nemlig ikke noget bedre end at ligge i sengen i skønt sengetøj. Dog er det vigtigt, at du passer godt på dit sengetøj. Her finder du tips til, hvordan du passer bedst muligt på dit sengetøj, så det holder sig flot og behageligt i så lang tid som muligt.

Vask dit sengetøj med vrangen ud

Først og fremmest er det en god idé altid at vende dit sengetøj på vrangen, når du skal vaske det. Dette skåner dit sengetøj, da stoffets fibre og farve bliver bevaret. Desuden beskytter det også sengetøjets blødhed, hvilket er vigtigt.

Sørg for at lyne lynlåsen under vask

Hvis dit sengetøj har en lynlås, bør du altid lukke den, inden du vasker det. Har dit sengetøj ikke nogen lukkefunktion, skal du ikke gøre noget.

Brug ikke skyllemiddel

Det er altid en fordel at undgå skyllemiddel, da det er med til at ødelægge tekstilfibrene i dit sengetøj. Vil du gerne have blødt sengetøj, kan du i stedet gøre brug af en smule eddike.

Sæt vaskemaskinen på 60 grader

En anden god idé er at vaske dit sengetøj ved 60 grader. Det sørger for, at sengetøjet bliver helt rent, hvorfor hygiejnen bibeholdes. Samtidigt hjælper det dit sengetøj med at holde sig flot, da farven binder sig, når du vasker ved 60 grader.