Køb altid træpiller i den højeste kvalitet

Uanset om du har en pilleovn eller et pillefyr, bør du altid købe træpiller i den højeste kvalitet. Der er masser af træpiller på markedet. Men det er ikke dem alle, der er i en god kvalitet. Derfor bør du være yderst opmærksom, når du skal købe træpiller. Dog kræver det ikke så meget af dig, da der kun er nogle få ting, du skal kigge efter, hvis du vil have træpiller i den bedste kvalitet. 

Sæt dig ind i træpillernes brændværdi

Når du skal have fat i træpiller i en god kvalitet, skal du sætte dig ind i træpillernes brændværdi. Det er nemlig træpillernes brændværdi, som er en af de faktorer, der fortæller dig, om det er en god eller en dårlig type træpiller. 

Træpillers brændværdi er en værdi, der indikerer, hvor meget varme du får ud af træpillerne, når de brændes af. Og det er meget vigtigt for dig, da en god brændværdi giver dig mere varme. Og det er jo meningen med træpiller, at de skal give den mest optimale varme.

Andre faktorer du skal kigge efter

Brændværdien er ikke den eneste faktor, du skal kigge efter, når du skal finde ud af, om nogle specifikke træpiller er i en høj kvalitet. Du bør også kigge efter andre oplysninger om træpillerne hos den pågældende forhandler. 

Disse faktorer er blandt andet vandindholdet, askemængden og størrelsen. Eksempelvis bør tallet for askemængden være så lille som muligt. Det samme gælder naturligvis vandindholdet. Størrelsen skal du også have for øje, da den skal passe til dit pillefyr eller din pilleovn.