Sådan rengør du marmor

Har du marmor i dit hjem, er det en fordel at vide, hvordan du passer godt på dine gulv- eller vægfliser. Men hvordan rengør du marmor på bedste vis? Vil du gerne læse mere om rengøring af marmor, bør du læse med videre her.

Husk at behandle marmor korrekt

Marmor er yderst slidstærkt, og det er noget, der vil holde i mange år frem i tiden. Dog skal du være opmærksom på, at marmor er meget sensitivt over for varme samt syre. Du skal derfor tænke godt og grundigt over, hvordan du rengør og vedligeholder marmor.

Det skal du bruge til rengøring af marmorfliser

Når du skal rengøre dine marmorfliser, er det alfa og omega, at du gør brug af en neutral sæbe. Denne sæbe skal ikke indeholde syre eller efterlade nogen hinde. Du skal ikke anvende hverken brun sæbe eller sæbespåner. 

Det er desuden en god idé at bruge en gammeldags gulvklud til at vaske dine marmorfliser. Herved har du nemlig mulighed for at vride kluden og tørre gulvet af, så der ikke bliver efterladt unødigt vand på dine fliser.

Det skal du ikke gøre med dine marmorfliser

Ikke nok med at du skal passe på med varme og syre, når du har marmorfliser, er der andre ting, som du heller ikke bør gøre. Du skal for eksempel ikke skrubbe med hårde børster. Dette er på grund af, at marmor ridser nemt. Det vil sige, at du ikke skal gøre brug af stålbørster eller lignende, hvis du skal fjerne pletter fra dine marmorfliser.